Erhvervshus Nord

360 graders energieftersyn: Energiafgifter, energioptimering og energitilskud


Dato og tid

Tirsdag d. 23. oktober 2018 kl. 15:00 til 16:30

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 21. oktober 2018 kl. 21:45

Sted

Kattegat Siloen
Silovej 8
9900 Frederikshavn

Arrangør

Erhvervshus Nord
Anne Mette Bertelsen
+45 40492605
ambe@erhvervshusnord.dk

Har I overblik over virksomhedens energiforbrug og jeres afgifter? Ellers går I måske glip af 2/3 i afgiftsrefusion. Få indblik i, hvordan I får størst reduktion i jeres energiafgifter, hvordan digitalisering kan energioptimere virksomheden, og I får mest muligt energitilskud til jeres optimeringer.

Indlæg BDO – Godtgørelse af energiafgifter
Chris Pedersen fra BDO vil oplyse om reglerne for afregning og godtgørelse af energiafgifter. Det er vigtigt at foretage en opdelt måling og indberetning af virksomhedens energiforbrug på procesenergi kontra ikke-procesenergi, da der er mulighed for at få godtgjort størstedelen af eludgiften for forbruget af elektricitet til proces. I kan potentielt gå glip af op til 2/3 i refusion af energiafgifter. Danhostel Frederikshavn fik 145.000 kroner retur i manglende refusion ved at måle på deres procesenergi.  

Indlæg Mariendal Electrics – Måling, energioptimering og tilskud
Henrik Ramlov, energi og udviklingschef hos Mariendal Electrics vil give et indblik i, hvilke målemetoder man bruger til at opgøre og skille proces- og ikke proces-energi. Han vil også synliggøre, hvordan I kan energitimere jeres virksomhed via digitalisering af driften og bygningsautomatik. 

Henrik Ramlov vil inddrage konkrete cases, som fx Gandrup Element, der har fået et digitalt system til at måle og styre realtidsforbruget af energi og varme. Virksomheden har via nye løsninger og målinger opnået en årlig besparelse på mere end 500.000 kWh og en årlig fortjeneste inkl. skattefordele på cirka 145.000 kroner. 

Tid til spørgsmål.

 

Find vej til arrangementet

Kontaktinformationer til arrangør

Erhvervshus Nord
Anne Mette Bertelsen
+45 40492605
ambe@erhvervshusnord.dk